Staying Silent Is The Same As Dying

June 03, 2020



What is the point
Of my lips if they don't make noise? Uh
What is the point of doin' nothin' at all?
Watchin' it fall

I won't stay quiet, I won't stay quiet
'Cause stayin' silent's the same as dyin'

Udalosti posledných dní mnou otriasli. Tejto téme som sa vyhýbala ako sa len dalo. A to som si o sebe myslela, že som silná osoba. Osoba, ktorá vie hovoriť o ťažkých témach. Nakoniec sa ukazuje, že nie sme až takí silní a odvážni ako si myslíme. 

Lebo som vystrašená.

Som vystrašená, lebo svet, ktorý tak milujem a ľudstvo, do ktorého vkladám veľkú nádej ma sklamalo - opäť. A bojím sa, kam to ešte povedie. Mrzí ma to. Mrzí ma, že svetom vládne nenávisť a brutalita. Že zabíjame jeden druhého a nenávidíme všetkých naokolo a hlavne samých seba. 

Najhoršie na tom všetkom je fakt, že nás ovláda strach. Bojíme sa. Bojíme sa nepoznaného, bojíme sa vlastných predsudkov a scenárov, ktoré si vytvárame v hlave. Náš najväčší nepriateľ sme my. A od dávnych vekov to tak bolo. 

A teraz čo? Čo bude ďalej? Kto ďalší stratí blízkych len preto, lebo sa všetci bojíme? Lebo všetci veríme predsudkom, lebo všetci veríme nášmu hlúpemu presvedčeniu - všetko, čo poznáme je správne a nové je zlé. Neotvárame myseľ a srdce, tak ako to ľudia robiť majú.

Sme po tomto všetkom ešte stále ľudia? 

#blacklivesmatter

  • Share:

You Might Also Like

1 comments